Tästä ohjeesta syntyy noin 20 pientä tai 12 isoa muffinnia.
Muffinnit:
100 g
|
tummaa suklaata
|
200 g
|
voita tai margariinia
|
2 dl
|
ruskeaa ruokosokeria
|
2
|
kananmunaa
|
3 ¾ dl
|
vehnäjauhoja
|
3 rkl
|
kaakaojauhetta
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
(1 tl
|
vaniljasokeria)
|
¾ dl
|
maitoa
|
Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vispaamista kunnes seos on täysin tasaista. Lisää taikinaan seuraavaksi sulatettu suklaa ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi lusikalla, vältä kuitenkin turhaa sekoittamista ettei taikinaan muodostu sitkoa. Lisää viimeisenä maito ja sekoita vielä varovaisesti.
Jaa taikina muffinnivuokiin. Paista 200 °C noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute:
35 g
|
voita tai margariinia
|
¾ dl
|
maapahkinävoita
|
4-5 dl
|
tomusokeria
|
½ dl
|
kermaa tai maitoa
|
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maapähkinävoi yhteen. Lisää tomusokeri pieni määrä kerrallaan rasvan joukkoon. Lisää viimeisenä kerma tai maito. Pursota tai levitä jäähtyneiden muffinnien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti