lauantai 18. tammikuuta 2014

Mozzarella-pestopizza



Tulimme hankkineeksi pizzakiven, jolla pohjasta saa ihanan rapean. Tämä pizza päätyi ensimmäiseksi kokeiluksi pizzakivellä. Eron huomaa mielestäni selvästi, joskin käyttöä hankaloittaa se, ettei välissä saa olla leivinpaperia. Pizzakiveä voi muuten käyttää myös leivän paistamisessa, joten jos leivot paljon, suosittelen harkitsemaan pizzakiven ostoa.

Mielestäni pizzaan ei kannata tunkea älytöntä määrää erilaisia täytteitä - sen sijaan kannattaa keskittyä esimerkiksi toimiviin makupareihin. Simppelissä pizzassa kannattaa myös panostaa huolellisuuteen. Tee hyvä pohja ja käytä hyvää tomaattikastiketta, niin pääset jo pitkälle! Tässä pizzassa makupareina ovat pesto ja mozzarella.

Tästä ohjeesta riittää kahdelle nälkäiselle (pizzaa tulee hieman vajaa pellillinen tai pari pizzakiven kokoista).

Pohja:


1,5 dl
kylmää vettä
1 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
1 dl
ruisjauhoja
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
oliiviöljyä


Sekoita hiiva kylmään veteen. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan, mieluiten koneella. Lisää viimeisenä öljy ja suola. Anna kohota jääkaapissa noin 8 tuntia tai huoneenlämmössä noin tunti.

Vaivaa taikinasta kohotuksen jälkeen ilma pois ja kauli ohueksi. Vaikka ohut pohja on paras, liiallisuuksiin ei kannata mennä. Yksi kaulimistani pohjista nimittäin ei enää kestänyt ohuutensa takia ja täytteet levähtivät kivelle.

Täytteet:

1,5 dl
paseerattua tomaattia
1 tl
sokeria
mausteeksi:
basilikaa, mustapippuria, suolaa, oregano, oliiviöljyä
2
tomaattia
(½ dl
aurinkokuivattua tomaattia)
1 pkt
mozzarellaa
2 rkl
pestoa
100 g
muutama
parmesan-raastetta + haluttaessa muuta juustoa
rucolanlehti

Sekoita tomaatti, sokeri ja muut mausteet. Levitä kaulitun pizzapohjan päälle. Pilko tomaatit ja mozzarella paloiksi. Levitä täytteet pohjalle. Peston voit lisätä pieninä tippoina sinne tänne. Lisää viimeisenä parmesan tai muu juusto. Nosta joko valmiiksi kuumennetun pizzakiven tai pellin päälle. Paista 225 °C pelkällä alalämmöllä noin 20 minuuttia. Levitä paistamisen jälkeen pizzan päälle rucola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti