Mielestäni pizzaan ei kannata tunkea älytöntä määrää erilaisia täytteitä - sen sijaan kannattaa keskittyä esimerkiksi toimiviin makupareihin. Simppelissä pizzassa kannattaa myös panostaa huolellisuuteen. Tee hyvä pohja ja käytä hyvää tomaattikastiketta, niin pääset jo pitkälle! Tässä pizzassa makupareina ovat pesto ja mozzarella.
Tästä ohjeesta riittää kahdelle nälkäiselle (pizzaa tulee hieman vajaa pellillinen tai pari pizzakiven kokoista).
Pohja:
1,5 dl
|
kylmää vettä
|
1 tl
|
kuivahiivaa
|
½ tl
|
suolaa
|
1 dl
|
ruisjauhoja
|
2,5 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
Sekoita hiiva kylmään veteen. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan, mieluiten koneella. Lisää viimeisenä öljy ja suola. Anna kohota jääkaapissa noin 8 tuntia tai huoneenlämmössä noin tunti.
Vaivaa taikinasta kohotuksen jälkeen ilma pois ja kauli ohueksi. Vaikka ohut pohja on paras, liiallisuuksiin ei kannata mennä. Yksi kaulimistani pohjista nimittäin ei enää kestänyt ohuutensa takia ja täytteet levähtivät kivelle.
Täytteet:
1,5 dl
|
paseerattua tomaattia
|
1 tl
|
sokeria
|
mausteeksi:
|
basilikaa, mustapippuria,
suolaa, oregano, oliiviöljyä
|
2
|
tomaattia
|
(½ dl
|
aurinkokuivattua
tomaattia)
|
1 pkt
|
mozzarellaa
|
2 rkl
|
pestoa
|
100 g
muutama |
parmesan-raastetta +
haluttaessa muuta juustoa
rucolanlehti |
Sekoita tomaatti, sokeri ja muut mausteet. Levitä kaulitun pizzapohjan päälle. Pilko tomaatit ja mozzarella paloiksi. Levitä täytteet pohjalle. Peston voit lisätä pieninä tippoina sinne tänne. Lisää viimeisenä parmesan tai muu juusto. Nosta joko valmiiksi kuumennetun pizzakiven tai pellin päälle. Paista 225 °C pelkällä alalämmöllä noin 20 minuuttia. Levitä paistamisen jälkeen pizzan päälle rucola.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti