torstai 23. tammikuuta 2014

Dukkah-maustettu kana eli mausteinen hasselpähkinäkana



Master chefistä saa aina loistavia resepti-ideoita, kuten nytkin tämän kanareseptin. Dukkah on lähi-idästä kotoisin oleva pähkinä- ja mausteseos, jota yleensä syödään leipien kanssa. Tässä reseptissä dukkah kuitenkin kuorruttaa kanankoipia. Mausteet tulee ehdottomasti paahtaa ennen käyttämistä, jotta maut voimistuvat. Ainesosien suhteet sen sijaan eivät ole tarkkoja, riittää kun mitat menevät sinnepäin.

Ohjeesta tulee kolme annosta.

Resepti:


¾ dl
hasselpähkinöitä
½ dl
sesaminsiemeniä
2 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
kuminaa (kokonaisia, jos löydät)

suolaa, mustappippuria
3
kanankoipea
1
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä

Paahda pannulla hasselpähkinöitä niin kauan, että kuoret irtoilevat. Kaada pannulta puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, anna jäähtyä hetki ja hiero sitten kuoret irti. Paahda pannulla sesaminsiemenet ja kokonaiset mausteet, kunnes ne alkavat poksua. Jos et löydä mausteita kokonaisina, voit käyttää myös jauheita. Itse käytin kokonaisia korianterinsiemeniä ja jauhettua kuminaa. Jauha pähkinät, siemenet ja mausteet sekaisin tehosekoittimessa tai morttelissa.

Vedä kanankoipiin nahkapuolelle viiltoja veitsellä. Hiero mausteseos pintaan. Viipaloi valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi ja työnnä kanan sisälle viiltoihin. Valuta päälle oliiviöljy ja sekoita vielä. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Voit myös antaa makujen imeytyä kanaan yön yli.

Paista kanankoipiin kuumalla pannulla väri pintaan. Siirrä sitten uuniin kypsymään 200 °C noin 35-40 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti