torstai 9. tammikuuta 2014

Ricottamykyt tomaattikastikkeessa



Törmäsin BBC:n sivuilla tähän reseptiin, jota muuttelin hieman. Ricottamykyt muistuttavat suuresti gnoccheja, mutta ovat raskaampia suuren juustomäärän takia. Gnocchien tapaan nämäkin olivat helppoja tehdä ja tekemiseen kului aikaa jopa vähemmän. Valmistukseen pitää valita pehmeä ricottajuusto, älä siis osta Filos Anari ricotta -nimistä juustoa sillä se on liian kovaa.

Pastassa voi pitää nyrkkisääntönä että yksi kananmuna yhtä syöjää kohti, mutta tästä riittänee hyvin kolmellekin.

Mykyt:

200 g (noin 2 ¾ dl)
durum-vehnäjauhoja
250 g
ricotta-juustoa (esim. Venchiaredo)
30 g
parmesan-juustoa
½ tl
muskottipähkinää

mustapippuria
2
kananmunaa

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan keskelle ricotta ja kananmunat. Lähde sekoittamaan jauhoja sekaan pikkuhiljaa. Vaivaa käsin kunnes taikina on tasaista. Annoin taikinan levähtää hetken (15 min) tässä välissä, mutta yhtä hyvin voi jatkaa suoraan seuraavaan vaiheeseen.

Pyöritä taikinasta noin 2 cm paksuinen tanko. Taikinan voi jakaa kahteen-kolmeen osaan niin sitä on helpompi käsitellä. Leikkaa tangot noin 1,5 cm levyisiksi paloiksi. Keitä mykyt suolatussa vedessä 3-4 minuuttia, tarvittaessa 2-3 erässä. Kypsät mykyt nousevat pintaan, josta ne on helppo nostella esim. lusikalla siivilään.

Kastike:

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi

oliiviöljyä
(1 dl
vermuttia tai valkoviiniä)
2 dl
paseerattua tomaattia
1 rkl
sokeria
1
laakerinlehti
½ tl
suolaa
2 tl
basilikaa
2 tl
persiljaa
1 tl
oreganoa

mustapippuria

Tomaattikastikkeen teko kannattaa aloittaa ennen mykyjä, jotta kastike ehtii hautua tarpeeksi.

Pilko sipuli ja valkosipuli. Hauduta sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmällä 5-10 minuuttia tai niin kauan että se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää pannuun valkosipuli ja melkein heti perään vermutti tai valkoviini. Lisää myös tomaatti. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja lisää myös vesi mukaan. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon laakerinlehti, sokeri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla vähintään puoli tuntia. Kastike on sitä parempaa, mitä kauemmin sen antaa hautua. Lisää viimeisenä joukkoon yrtit.

Lisää valutetut mykyt tomaattikastikkeen joukkoon. Raasta päälle tuoretta parmesania ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti