tiistai 21. tammikuuta 2014

Mustajuurisosekeitto



Mustajuuri on ehkä hieman tuntemattomampi juures, itsellenikin tämä oli ensimmäinen kerta kun valmistin sitä. Mustajuuri on maultaan mieto, usein sen kuvaillaan muistuttavan hieman parsaa.

Ohje:

150 g
purjoa
1 rkl
voita tai öljyä
4-5 dl
kasvislientä
2-3
perunaa
500 g
mustajuuria
2 dl
ruokakermaa

suolaa, mustapippuria, persiljaa, muskottipähkinää

Pilko purjo ja laita hautumaan kattilaan miedolle lämmölle voihin tai öljyyn. Pese, kuori ja pilko purjon hautuessa perunat ja mustajuuret. Mustajuuria kannattaa käsitellä hanskat käsissä, sillä niistä lähtee tahmaista nestettä, joka ei lähde saippuallakaan irti. Ne myös tummuvat nopeasti kuorimisen jälkeen, joten ne kannattaa käsitellä viimeisenä. Kaada sitten kattilaan purjojen päälle kasvisliemi ja lisää pilkottu peruna ja mustajuuri. Anna keittyä 25-30 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma ja mausteet. Tarjoile esimerkiksi siementen, leipäkrutonkien tai raejuuston kanssa. Päälle sopisi myös rapeaksi paistettu ja pieneksi silputtu pekoni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti