Broilerivartaat:
400 g broilerin rintafileitä/ paistileikkeitä
12 bambutikkua
marinadiin:
1
|
valkosipulinkynsi
|
1
|
punainen chili
|
pala
|
inkivääriä
|
1 tl
|
kurkumaa
|
1 tl
|
korianteria
|
½ tl
|
juustokuminaa
|
loraus
|
sesamiöljyä
|
Suikaloi kanat pitkittäin, yksi filee kolmeen osaan. Pilko chili ja valkosipuli ja raasta inkivääri. Yhdistä loppujen aineksien kanssa ja levitä kanojen päälle. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
Seuraavana päivänä laita bambutikut veteen likoamaan hyvissä ajoin. Ota kanat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kun tikut ovat lionneet, pujota kanat niihin ja paista joko uunissa tai grillipannulla kypsiksi.
Sataykastike:
1
|
sipuli tai 2 salottisipulia
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
1
|
punainen chili
|
pala
|
tuoretta inkivääriä
|
½ tl
|
juustokuminaa
|
3 rkl
|
maapähkinävoita
|
2 dl
|
kookosmaitoa
|
1 rkl
|
palmusokeria (tai
muscovadosokeria tai ruokosokeria)
|
1 tl
|
sitruunaruohotahnaa
|
2 rkl
|
limemehua
|
1 dl
|
vettä
|
Pilko sipuli, valkosipuli ja chili niin pieneksi silpuksi kuin pystyt. Raasta inkivääri. Paista muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää pannuun myös kumina. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen hautua hetki pannulla. Lisää tarvittaessa vettä.
Tarjoile kanavartaat sataykastikkeen ja esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti