perjantai 31. tammikuuta 2014

Broilerivartaat sataykastikkeella



Broilerivartaat:

400 g broilerin rintafileitä/ paistileikkeitä

12 bambutikkua

marinadiin:



1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
pala
inkivääriä
1 tl
kurkumaa
1 tl
korianteria
½ tl
juustokuminaa
loraus
sesamiöljyä

Suikaloi kanat pitkittäin, yksi filee kolmeen osaan. Pilko chili ja valkosipuli ja raasta inkivääri. Yhdistä loppujen aineksien kanssa ja levitä kanojen päälle. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.


Seuraavana päivänä laita bambutikut veteen likoamaan hyvissä ajoin. Ota kanat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kun tikut ovat lionneet, pujota kanat niihin ja paista joko uunissa tai grillipannulla kypsiksi.

Sataykastike:


1
sipuli tai 2 salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
pala
tuoretta inkivääriä
½ tl
juustokuminaa
3 rkl
maapähkinävoita
2 dl
kookosmaitoa
1 rkl
palmusokeria (tai muscovadosokeria tai ruokosokeria)
1 tl
sitruunaruohotahnaa
2 rkl
limemehua
1 dl
vettä

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili niin pieneksi silpuksi kuin pystyt. Raasta inkivääri. Paista muutama minuutti kuumalla pannulla öljyssä. Lisää pannuun myös kumina. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen hautua hetki pannulla. Lisää tarvittaessa vettä.


Tarjoile kanavartaat sataykastikkeen ja esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti