sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hapankorppupaneroitua kampelaa ja voi-valkoviinikastiketta



Kampela on hyvin miedonmakuinen kala, joten paneroinnilla siihen saa hieman lisämakua. Yhtä hyvin tähän ohjeeseen voi käyttää muuta vaaleaa kalaa, kuten ahventa.

Ohjeesta tulee kaksi annosta, joskin kastiketta jää yli.

Hapankorppupaneroitu kampela


300 g
kampelefileitä
suolaa, pippuria
½ dl
2
vehnäjauhoja
kananmunankeltuaista
1
kananmuna
90 g
hapankorppuja

öljyä + voita

Murskaa hapankorput monitoimikoneessa. Yhdistä kananmunankeltuaiset ja kananmuna. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Kierittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi jauhetussa hapankorpussa. Paista pannulla öljyn ja voin seoksessa pinnalta rapeiksi. Jos omistat paistomittarin, voi laittaa sen kalan paksuimpaan kohtaan ja paistaa, kunnes sisälämpötila on 60 °C. Ohuilla fileillä paistumiseen menee vain muutama minuuttia.

Voi-valkoviinikastike:



2
salottisipulia
3 rkl
valkoviinietikkaa
2 dl
valkoviiniä
2 dl
kuohukermaa

suolaa, pippuria
100 g
voita


Laita pilkotut salottisipulit, valkoviinietikka ja valkoviini (teflon)kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi halutessasi sipulit pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele voi ja lisää pala kerrallaan kastikeen joukkoon samalla voimakkaasti vispaten. Anna edellisen palan sulaa aina ennen kuin lisäät seuraavan. Jos suuri voin määrä kauhistuttaa, voit hyvin laittaa sitä vähemmän.

Tarjoile kala välittömästi paistamisen jälkeen kastikeen ja esimerkiksi perunamuussiin tai palsternakkapyreen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti