Kampela on hyvin miedonmakuinen kala, joten paneroinnilla siihen saa hieman lisämakua. Yhtä hyvin tähän ohjeeseen voi käyttää muuta vaaleaa kalaa, kuten ahventa.
Ohjeesta tulee kaksi annosta, joskin kastiketta jää yli.
Hapankorppupaneroitu kampela
300 g
|
kampelefileitä
suolaa, pippuria
|
½ dl
2 |
vehnäjauhoja
kananmunankeltuaista |
1
|
kananmuna
|
90 g
|
hapankorppuja
|
öljyä + voita
|
Murskaa hapankorput monitoimikoneessa. Yhdistä kananmunankeltuaiset ja kananmuna. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Kierittele ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi jauhetussa hapankorpussa. Paista pannulla öljyn ja voin seoksessa pinnalta rapeiksi. Jos omistat paistomittarin, voi laittaa sen kalan paksuimpaan kohtaan ja paistaa, kunnes sisälämpötila on 60 °C. Ohuilla fileillä paistumiseen menee vain muutama minuuttia.
Voi-valkoviinikastike:
2
|
salottisipulia
|
3 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
2 dl
|
valkoviiniä
|
2 dl
|
kuohukermaa
|
suolaa, pippuria
|
|
100 g
|
voita
|
Laita pilkotut salottisipulit, valkoviinietikka ja valkoviini (teflon)kattilaan. Keitä hiljalleen, kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi halutessasi sipulit pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Paloittele voi ja lisää pala kerrallaan kastikeen joukkoon samalla voimakkaasti vispaten. Anna edellisen palan sulaa aina ennen kuin lisäät seuraavan. Jos suuri voin määrä kauhistuttaa, voit hyvin laittaa sitä vähemmän.
Tarjoile kala välittömästi paistamisen jälkeen kastikeen ja esimerkiksi perunamuussiin tai palsternakkapyreen kanssa.
Tarjoile kala välittömästi paistamisen jälkeen kastikeen ja esimerkiksi perunamuussiin tai palsternakkapyreen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti