Tykkään syödä papuja sellaisenaan salaatin kanssa. Marinointi tuo kuitenkin kivaa vaihtelua keitettyihin papuihin. Mitkä tahansa pavut tai linssit käyvät, tässä olen käyttänyt kidneypapuja, kikherneitä, vihreitä linssejä ja isoja valkoisia papuja. Papuja tulee tällä ohjeella suurehko määrä, mutta ne säilyvät muutamia päiviä jääkaapissa.
Ohje:
1 tlk
|
kidneypapuja
|
1 tlk
|
isoja valkoisia papuja
|
½ dl
|
vihreitä linssejä
|
1 dl
|
keitettyjä kikherneitä
|
1
|
(puna)sipuli
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
1 tl
|
basilikaa
|
1 tl
|
timjamia
|
1 tl
|
persiljaa
|
1 dl
|
etikkaa (puolet
omenaviinietikkaa ja puolet vaaleaa balsamicoa)
|
1 rkl
|
hunajaa
|
1,5 tl
|
suolaa
|
1 dl
|
oliiviöljyä
|
rouhittua mustapippuria
|
Liota ja keitä pavut, mikäli käytät kuivattuja. Huuhtele linssit ja keitä niitä 20 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta. Valuta ja huuhtele myös tölkkipavut. Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kasaa pavut ja sipulit kerroksittain kannelliseen purkkiin. Ripottele väliin myös kuivatut yrit.
Mittaa kattilaan loput ainekset. Kuumenna, kunnes suola ja hunaja ovat liuenneet etikkaan. Kaada marinointiliemi papujen päälle. Anna maustua jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen. Tarjoile pavut esimerkiksi salaatin lisukkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti