Söimme Farangissa niin hyvää karamellikanaa, että siitä teki mieli syödä rustotkin. Farangin annoksen inspiroimana päätin kokeilla itsekin karamellisointia. Helpoiten karamellisointi onnistuu kotona uunissa. Ideana on kypsentää kana melko miedolla lämmöllä suhteellisen pitkä aika, jolloin pinta ei pala vaan rapeutuu. Kanassa pitää ehdottomasti olla nahka jäljellä jotta pinnasta tulee rapea - se on myös ruoan paras osa!
Ohjeesta riittää kolmelle tai neljälle.
Resepti:
800 g
|
broilerin siipiä tai koipinuijia
|
1
|
appelsiini
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
1
|
punainen chili
|
pala
|
tuoretta inkivääriä
|
2 rkl
3 rkl |
hunajaa
palmusokeria (tai muscovadosokeria tai ruokosokeria) |
1 rkl
|
soijakastiketta
|
tuoretta korianteria
|
Ota kanat huoneenlämpöön. Raasta appelsiinista kuori ja purista mehu. Hienonna valkosipulinkynsi ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Pienet määrät chilin siemeniä eivät haittaa, ne tuovat lisää tulisuutta. Raasta inkivääri. Yhdistä kaikki ainekset korianteria lukuun ottamatta ja kaada kanan päälle. Sekoita hyvin, jotta kastiketta on tasaisesti. Anna lämmetä noin puoli tuntia. Levitä kanat uunipellille paperin päälle, valuta myös liemi kanojen päälle. Paista kanat uunissa 180 °C 45-50 minuuttia tai kunnes pinta on karamellisoitunut. Silppua valmiin kanan päälle vielä tuoretta korianteria. Tarjoa esimerkiksi jasminriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti