maanantai 30. joulukuuta 2013

Chevrellä ja ilmakuivatulla kinkulla täytetyt quesadillat



Quesadilla on juustolla ja muilla täytteillä täytetty tortilla, joka paistetaan rapeaksi pannulla. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan. Tässä ohjeessa täytteeksi tulee chevreä ja ilmakuivattua kinkkua ja päälle valutetaan hieman hunajaa suolaisen vastapainoksi. Kasvisversioon sopisi ilmakuivatun kinkun tilalle esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti.

Ohjeesta riittä kahdelle pääruoaksi ja useammalle pikkusuolaiseksi.

Ohje:

1 pkt (8 kpl)
tortillapohjia
150 g
vuohenjuustoa
8 siivua
ilmakuivattua kinkkua
2 tl
hunajaa
n. 100 g
mozzarellaraastetta (tai muuta mietoa juustoa)

Pilko chevre ohuiksi siivuiksi ja leikkaa myös ilmakuivattu kinkku pienemmiksi palasiksi. Aseta tortillapohjalle muutama siivu chevreä ja neljäsosa pilkotusta kinkusta. Valuta päälle noin puoli teelusikallista hunajaa. Ripottele päälle mozzarellaraaste. Täytteitä ei kannata laittaa liikaa, muuten ne valuvat paistettaessa ulos.

Paista quesadillat kuivalla paistinpannulla tai grillipannulla kunnes pohja on saanut väriä. Voit painaa reunoja kiinni paiston aikana, jolloin sulava juusto liimaa ne kiinni. Kun ensimmäinen puoli on valmis, käännä quesadilla nopealla ranneliikkelle ympäri. Paista myös toiseen puoleen kaunis väri.

Leikkaa paistetut quesadillat neljään osaan. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi salaatin ja quacamolen tai salsakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti