perjantai 14. helmikuuta 2014

Japanilaiset kanavartaat



Tämäkin ohje on peräisin kirjasta Emi Kazuko: Japanese cooking (Hermes House, 2001). Pieniä muokkauksia olen tosin tehnyt, sillä kotoamme ei löydy japanilaisia grillausvälineitä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kevätsipuleita, mutta koska ne ovat tähän vuodenaikaan liian pieniä ja huonoja, vaihdoin ne salottisipuleihin. Salottisipulit myös kestävät paremmin paistamista. Lihaksi kannattaa ehdottamasti valita koipiosa rintapalan sijaan, sillä se pysyy mehevämpänä. Uunissa nämä vartaat eivät onnistu, sillä valelu on vaikeaa ja vartaista tulee liian kuivia.

Ohje on neljälle.

Ohje:

bambutikkuja

400 g kanan paistileikkeitä
6 salottisipulia


4 rkl
sakea
5 rkl
soijakastiketta (japanilaista)
1 rkl
miriniä
1 rkl
sokeria

Pilko kana noin 2,5 x 2,5 cm kokoisiksi paloiksi. Yhdistä kastikeen ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada kanan päälle. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.


Ota seuraavana päivänä kanat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Liota bambutikkuja vedessä etteivät ne pala paistettaessa. Leikkaa salottisipulit pitkittäin neljäksi lohkoksi. Laita yhteen vartaaseen vuorottain noin neljä kananpalaa ja kolme salottisipulinpalaa. Säästä marinadi.

Paista kanavartaita kahdessa erässä (grilli)pannulla noin 15 minuuttia käännellen. Valele vartaita paistamisen aikana kastikeella. Varo kuitenkin roiskimasta kastiketta liikaa pannun pohjalle, sillä sen sisältämä sokeri palaa helposti. Tarjoile vartaat esimerkiksi riisin tai nuudelien kanssa. Voit laittaa lisukkeeksi myös sitruunalohkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti