lauantai 8. helmikuuta 2014

Limepiirakka



Sähkövatkaimeni onnistui menemään juuri ennen viikonloppua rikki, joten tarvitsin reseptin, jossa ei vatkata mitään. Key lime pie sattui olemaan juuri sopivasti kokeiltavien listalla. Key limejä en tosin usko edes löytyvän Suomesta, joten tein piirakan ihan tavallisista limeistä. Alkuperäisen ohjeen mukaan piirakka tehtäisiin lisäksi pelkistä kananmunan keltuaisista, mutta koska valkuaisille ei ole mitään käyttöä, tein tämän kokonaisista kananmunista.

Pohja:


200 g
digestivekeksejä
100 g
margariinia tai voita


Murskaa digestivekeksit jauhoksi. Sulata rasva. Leikkaa halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Yhdistä rasva ja keksimurska ja levitä irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille noin kahden senttimetrin korkeudelle. Paista 175 °C uunissa 10 minuuttia.

Täyte:

2
limeä
n. ½ - ¾ dl
limenmehua
3
kananmunaa
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
1 tl
vaniljauutetta tai -sokeria

Raasta limeistä kuori ja purista mehu talteen. Tarvitset mehua yhteensä noin desilitran. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Yhdistä kananmunat, limen kuori ja mehu sekä kondensoitu maito. Sekoita huolellisesti ja mausta vaniljalla. Kaada täyte paistuneen pohjan päälle ja paista 15-20 minuuttia 175 °C. Liikaa paistamista kannattaa välttää, ettei piirakka ala maistua kananmunalle. Anna piirakan jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa muutamia tunteja. Tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti