Nyt-liite julkaisi jokin aika sitten jutun Helsingin parhaista pizzoista. Listalla oleva punajuuri-vuohenjuustopizza kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin kokeilla noita täytteitä pizzassa (jutussa olevaa pizzaa siis en ole maistanut). Punajuuri ja vuohenjuusto ovat muutenkin mieleeni, aikaisemmin olen käyttänyt tätä makuparia punajuuri-vuohenjuustolasagnessa. Käytän itse nykyään pizzan paistamiseen pizzakiveä, mutta tämä onnistuu yhtä hyvin myös pellillä.
Taikinaan olen löytänyt hyvän suhteen jauhojen ja veden välille: vettä lisätään 60 % jauhojen painosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos sinulla on jauhoja 100 g, vettä lisätään 60 g (60 ml). Toimii kaikissa vaivattavissa taikinoissa.
Ohjeesta tulee yksi pellillinen tai kaksi pizzakiven kokoista pizzaa.
Taikina:
1,5 dl
|
vettä
|
25 g (½ dl)
|
ruisjauhoja
|
225 g (3 ½ dl)
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
kuivahiivaa
|
½ tl
|
suolaa
|
1 tl
|
öljyä
|
Lisää kylmään veteen kuivahiiva. Alusta joukkoon jauhot mieluiten koneella. Lisää loppuvaiheesa suola ja viimeisenä öljy. Anna kohota tunnista kahteen tuntiin.
Vaivaa taikinasta kohoamisen jälkeen ilma pois. Kauli ohueksi levyksi.
Täytteet:
merisuolaa
5
|
punajuurta (pientä)
|
200 g
|
vuohenjuustoa
|
50 g
|
parmesan-raastetta
|
100 g
|
mozzarella-raastetta
|
oliiviöljyä
oreganoa |
|
rucolaa, basilikaa,
vuonankaalia tai vihanneskrassia
|
Aloita valmistus punajuurista. Levitä suolaa reilu kerros uunivuoan pohjalle. Pese ja kuivaa punajuuret huolellisesti. Asettele suolan päälle uunivuokaan ja paista 200 °C uunissa noin 1-1,5 tuntia. Voit myös keittää punajuuret kokonaisina suolatussa vedessä noin tunnin ajan. Kuori ja viipaloi punajuuret paistamisen jälkeen.
Viipaloi vuohenjuusto. Levitä taikinan päälle punajuuret ja juustot. Valuta päälle oliiviöljyä. Paista 250 °C alalämmöllä noin 10 minuuttia pizzakiven päällä tai 30 minuuttia pellillä. Levitä hieman jäähtyneen pizzan päälle oregano ja yrtit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti