lauantai 15. helmikuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustopizza



Nyt-liite julkaisi jokin aika sitten jutun Helsingin parhaista pizzoista. Listalla oleva punajuuri-vuohenjuustopizza kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin kokeilla noita täytteitä pizzassa (jutussa olevaa pizzaa siis en ole maistanut). Punajuuri ja vuohenjuusto ovat muutenkin mieleeni, aikaisemmin olen käyttänyt tätä makuparia punajuuri-vuohenjuustolasagnessa. Käytän itse nykyään pizzan paistamiseen pizzakiveä, mutta tämä onnistuu yhtä hyvin myös pellillä.

Taikinaan olen löytänyt hyvän suhteen jauhojen ja veden välille: vettä lisätään 60 % jauhojen painosta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos sinulla on jauhoja 100 g, vettä lisätään 60 g (60 ml). Toimii kaikissa vaivattavissa taikinoissa.

Ohjeesta tulee yksi pellillinen tai kaksi pizzakiven kokoista pizzaa.

Taikina:


1,5 dl
vettä
25 g (½ dl)
ruisjauhoja
225 g (3 ½ dl)
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
½ tl
suolaa
1 tl
öljyä


Lisää kylmään veteen kuivahiiva. Alusta joukkoon jauhot mieluiten koneella. Lisää loppuvaiheesa suola ja viimeisenä öljy. Anna kohota tunnista kahteen tuntiin.

Vaivaa taikinasta kohoamisen jälkeen ilma pois. Kauli ohueksi levyksi.

Täytteet:

merisuolaa

5
punajuurta (pientä)
200 g
vuohenjuustoa
50 g
parmesan-raastetta
100 g
mozzarella-raastetta

oliiviöljyä
oreganoa

rucolaa, basilikaa, vuonankaalia tai vihanneskrassia

Aloita valmistus punajuurista. Levitä suolaa reilu kerros uunivuoan pohjalle. Pese ja kuivaa punajuuret huolellisesti. Asettele suolan päälle uunivuokaan ja paista 200 °C uunissa noin 1-1,5 tuntia. Voit myös keittää punajuuret kokonaisina suolatussa vedessä noin tunnin ajan. Kuori ja viipaloi punajuuret paistamisen jälkeen.

Viipaloi vuohenjuusto. Levitä taikinan päälle punajuuret ja juustot. Valuta päälle oliiviöljyä. Paista 250 °C alalämmöllä noin 10 minuuttia pizzakiven päällä tai 30 minuuttia pellillä. Levitä hieman jäähtyneen pizzan päälle oregano ja yrtit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti