keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Paistettu brie-juusto



Master chefissä valmistettiin herkullisen näköistä paistettua brie-juustoa, joka päällystettiin vielä pähkinä-hedelmäsekoituksella. Alkuperäistä ohjetta ei valitettavasti löytynyt, mutta tein oman versioni. Juustoa kuuluu paistaa vain kevyesti, jolloin se pehmenee sisältä mutta ei paistu. Kannattaa valita juusto, jossa on kokonainen kuori, muuten sulava sisus valuu ulos.

Ohje:

200 g
brie-juustoa
½ dl
pekaanipähkinöitä
4
kuivattua viikunaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa

Aseta briejuusto kokonaisena uunipellille. Paista 150 °C uunissa noin 10 minuuttia. Valmista sillä välin päällyste: Rouhi karkeasti pähkinät ja pilko viikunat pienemmäksi. Jos hunaja on liian kiinteä, kuumenna sitä hetki (huomio tosin, että pakkaus ei välttämättä kestä kuumuutta, kokemusta on). Sekoita pähkinöiden ja viikunoiden kanssa. Lusikoi paistuneen juuston päälle päällyste ja tarjoa välittömästi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti