sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Naudanlihavartaat soijamarinadilla


Naudan sisäpaisti saa tässä reseptissä hieman aasiahenkisiä makuja marinadista. Liha kannattaa mielestäni jättää sisältä hieman raa'aksi niin se pysyy mehevämpänä.

Ohje on neljälle. (kahdeksan varrasta)

Marinadi:

300 g naudan sisäpaistia

1
valkosipulinkynsi
½
punainen chili
pala
inkivääriä
1 rkl
palmusokeria (tai hunajaa tai sokeria)
½ dl
soijakastiketta
2 rkl
sesamiöljyä
1 rkl
limen mehua

Paloittele sisäpaisti noin 2 cm x 2 cm paloiksi. Pilko valkosipulinkynsi ja chili hienoksi. Raasta inkivääri. Sekoita loppujen marinadin ainesten kanssa. Kaada lihan päälle. Anna marinoitua muutamia tunteja tai yön yli. Anna lämmetä lähes huoneenlämpöön ennen kuin alat tehdä vartaita.

Vartaisiin:

bambutikkuja

1
paprika
1
punasipuli

Liota bambutikkuja noin tunti vedessä. Leikka vihannekset samankokoisiksi paloiksi kuin sisäpaisti. Pujota bambutikkuihin vuoronperään lihaa, paprikaa ja sipulia. Paista grillipannulla käännellen, kunnes liha on kypsynyt. Valele vartaita paiston aikana ylijääneellä marinadilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti