Naudan sisäpaisti saa tässä reseptissä hieman aasiahenkisiä makuja marinadista. Liha kannattaa mielestäni jättää sisältä hieman raa'aksi niin se pysyy mehevämpänä.
Ohje on neljälle. (kahdeksan varrasta)
Marinadi:
300 g naudan sisäpaistia
1
|
valkosipulinkynsi
|
½
|
punainen chili
|
pala
|
inkivääriä
|
1 rkl
|
palmusokeria (tai hunajaa
tai sokeria)
|
½ dl
|
soijakastiketta
|
2 rkl
|
sesamiöljyä
|
1 rkl
|
limen mehua
|
Paloittele sisäpaisti noin 2 cm x 2 cm paloiksi. Pilko valkosipulinkynsi ja chili hienoksi. Raasta inkivääri. Sekoita loppujen marinadin ainesten kanssa. Kaada lihan päälle. Anna marinoitua muutamia tunteja tai yön yli. Anna lämmetä lähes huoneenlämpöön ennen kuin alat tehdä vartaita.
Vartaisiin:
bambutikkuja
1
|
paprika
|
1
|
punasipuli
|
Liota bambutikkuja noin tunti vedessä. Leikka vihannekset samankokoisiksi paloiksi kuin sisäpaisti. Pujota bambutikkuihin vuoronperään lihaa, paprikaa ja sipulia. Paista grillipannulla käännellen, kunnes liha on kypsynyt. Valele vartaita paiston aikana ylijääneellä marinadilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti