Ohjeesta tulee noin 50 pullaa.
Taikina:
½ l
|
maitoa
|
1 ½ ps
|
kuivahiivaa
|
2 dl
|
sokeria
|
1 rkl
|
kardemummaa
|
1
|
kananmuna
|
833 g (n. 11 dl)
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
suolaa
|
200 g
|
margariinia (tai voita)
|
Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Maitoa ei tarvitse (eikä kannata) lämmittää, voit käyttää sen suoraan jääkaappikylmänä. Mittaa joukkoon jauhot ja sekoita mieluiten koneella (esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla) noin 10 minuuttia tai kunnes taikina näyttää kimmoiselta ja tasaiselta. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa suola. Sulata margariini esimerkiksi mikrossa, mutta varmistu, ettei se ole liian kuumaa. Sekoita taikinan joukkoon. Rasvaa näyttää aluksi olevan aivan liikaa, mutta se sekoittuu kyllä taikinan joukkoon kun vaan vaivaat kärsivällisesti. Älä lisää taikinaan enää jauhoja rasvan lisäyksen jälkeen. Anna taikinan kohota jääkaapissa 8 tuntia tai yön yli tai huoneenlämmössä tunnista kahteen tuntiin.
Vaivaa taikinasta aamulla ilma pois. Jaa taikina kahtia ja kauli osat noin 3-5 mm:n paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Käytä taikinan käsittelyssä apuna runsaasti jauhoja, sillä se on tavallista pullataikinaa hieman löysempää.
Täytteiden määrät ovat yhdelle levylle!
Täytteiden määrät ovat yhdelle levylle!
Täyte 1: toffeepulla
75 g
|
margariinia
|
5-6 rkl
|
ruskeaa ruokosokeria
|
1 rkl
|
kanelia
|
Levitä kaulitulle pullataikinalle ensin margariini, ja ripottele sitten päälle kuivat aineet.
Täyte 2: omenapuustit
75 g
|
margariinia
|
½ dl
|
omenahilloa
|
2 rkl
|
sokeria
|
1 rkl
|
kanelia
|
Levitä pullataikinalle ensin margariini ja sen päälle omenahillo. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.
Täyte 3: suklaapulla
75 g
|
margariinia
|
5-6 rkl
|
sokeria
|
1 rkl
|
kanelia
|
1 rkl
|
tummaa kaakaojauhetta
|
Levitä pullataikinalle ensin margriini ja sen päälle kuivat aineet. Kaakaojauheen saat kätevimmin ripoteltua teesiivilän avulla.
Rullaa taikinalevyt tiukaksi rullaksi. Nipistele reuna kiinni ja leikkaa taikina noin kahden sormen levyisiksi kiekoiksi. Helpoimmalla mielestäni pääsee, kun palat nostelee pullavuokiin, mutta yhtä hyvin voi myös muotoilla perinteisiä puusteja. Anna kohota noin puoli tuntia. Voitele halutessasi kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 200 °C 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti