Coleslaw on amerikkalaista kaalisalaattia. Se toimii hyvin lisukkeena esimerkiksi hampurilasille tai lihalle. Kaaliksi kannattaa valita mahdollisimman napakka yksilö. Salaatti kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, että maut ehtivät tasaantua.Resepti:
noin 300 g
|
kaalia
|
1-2
|
porkkanaa
|
15 cm pätkä
|
purjoa
|
1 dl
|
majoneesia
|
2 rkl
|
kermaviiliä
|
1 tl
|
(dijon)sinappia
|
1,5 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
1 rkl
|
sokeria
|
½ tl
|
suolaa
|
mustapippuria
|
Pilko kaali niin ohuiksi suikaleiksi kuin pystyt. Raasta porkkana karkeimmalla terällä. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä keskenään ja lisää kastikkeen ainekset. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti