lauantai 23. marraskuuta 2013

Pavlova



Minulla on valkuaisongelma: koska moneen ruokaan käytetään vain keltuaiset,on pakastimeeni alkanut kertyä tarpeettomia valkuaisia. Pavlova onkin siitä hyvä jälkiruoka, että siihen saa tuhottua runsaasti valkuaisia, mutta keltuaisia ei tule ollenkaan. Lisäksi se on ihanan kevyttä ja helposti muunneltavissa. Klassiseen pavlovaan kuuluu passionhedelmä. Muita hyviä (ehdottamieni lisäksi) hedelmiä ovat esimerkiksi mango, ananas, erilaiset melonit, papaija, persikka, ananaskirsikka tai sitrushedelmät. Kesällä voi käyttää tuoreita mansikoita tai vadelmia.

Marenki:


3
valkuaista
2 dl
sokeria
1 tl
maissitärkkelystä
1 tl
sitruunamehua


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (30-60 s). Lisää loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sitruunamehu. Levitä joko yhdeksi isoksi ympyräksi ölytylle leivinpaperille tai ueammaksi pieneksi. Paista 100 °C uunissa noin puolitoista tuntia. Jos marengit tuntuvat jäävän löysiksi, laita uunin luukun väliin lasta. Tämä auttaa kosteuden poistamisessa. Käännä uuni pois päältä ja anna marengin kypsyä vielä jälkilämmöllä. Jäähdytä.

Täytteet:


2 dl
vispikermaa
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)
rahkaa
150 g
viinirypäleitä
1
persimoni
2
kiiviä

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuori ja pilko hedelmät haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lisää jäähtyneen marengin päälle ensin rahka ja sitten hedelmäpalat. Tarjoile välittömästi, marenki vettyy helposti säilytettäessä. Jos tarjoat pavlovaa vieraille, komponentit voi tehdä etukäteen valmiiksi ja säilyttää erillään. Tällöin kakun voi koota vasta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti