maanantai 25. marraskuuta 2013

Helppo teriyakilohi


Tämän reseptin hyvä puoli on, että marinadin ainekset tukevat hyvin lohen omaa makua kuitenkaan peittämättä sitä liikaa. Ohje on helpompi versio perinteisestä teriyakilohesta, sillä maustamiseen käytetään valmiskastiketta. Muistaakseni ohje on alun perin Glorian ruoka & viini lehdestä, mutta olen itse muokannut sitä. Marinadista riittää noin 500 g:lle lohta. Jos teet isomman määrän, lisää marinadin ainesten määrää.

Resepti:

noin 150 g lohifilettä/ syöjä


¾ dl
soijakastiketta
¾ dl
teriyakikastiketta
½ dl
sitruunamehua
1 rkl
sesamiöljyä
pala
inkivääriä

sesaminsiemeniä


Leikka lohi annospaloiksi ja siirrä suljettavaan pussiin. Kuori ja raasta tuore inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada kalan päälle. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivän ota lohi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Öljyä kevyesti (grilli)pannu ja kuumenna melko kuumaksi (asteikolla 1-6 noin asetus 4). Nosta lohenpalat ensin nahkapuoli alaspäin pannulle ja paista noin 8 minuuttia. Käännä sitten palat ja tökkää yhteen palaan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Paista kunnes mittari näyttää 55-60 °C. 55 °C on vielä hieman rosee ja 60 °C juuri ja juuri kypsä. Minulla meni paistamiseen yhteensä noin 15 minuuttia, mutta aika riippuu kalojen koosta ja alkulämpötilasta. Ripottele halutessasi kalan pinnalle sesaminsiemeniä. Voit paistaa kalan myös uunissa nähkapuoli alaspäin, kunnes sisälämpötila on 55-60 °C.

Tarjoa esimerkiksi udon- tai soba-nuudelien ja kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti