lauantai 2. marraskuuta 2013

Suklaajäätelö



Ohje:


2 dl
maitoa
125 g
tummaa suklaata
1 rkl
soijalesitiiniä
(1 rkl
konjakkia)
2 dl
vispikermaa
1 dl
glukoosisiirappia
3 rkl
sokeria


Mittaa kattilaan maitoa, suklaa ja soijalesitiini. Kuumenna kunnes suklaa on sulanut. Sekoita jatkuvasti, ettei seos juoksetu, soijalesitiinin tosin pitäisi estää tämä. Mausta halutessasi konjakilla. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. 

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Vispaa vaahdon joukkoon glukoosisiirappi ja kylmä suklaa-maitoseos. Kaada esijäähdytettyyn jäätelökoneeseen ja anna käydä 20-30 minuuttia. Pakasta vielä tarvittaessa 1-2 tunniksi.

Jos et omista jäätelökonetta, valmista massa kuten edellä on neuvottu, mutta jäätelökoneen sijaan kaada seos pakastusrasiaan. Pakasta noin kuudesta seitsemään tuntiin. Jäätelön rakenteesta tulee parempi, jos sitä sekoittaa pakastuksen aikana noin kahden tunnin välein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti