lauantai 2. marraskuuta 2013

Chili-suklaakana



Kesällä olleesta Herkkujen Suomi -tapahtumasta jäi kaappiini pyörimään Tannisen chilinen suklaakastike, kun en ole vielä onnistunut keksimään mitä siitä tekisi. Chilin ja suklaan yhdistelmä on vain jotenkin ylitsepääsemättömän vaikea kuvitella suolaiseen ruokaan. Päätin kuitenkin viimeinkin kokeilla tehdä siitä jotakin - tuloksena syntyi Etelä-Amerikka henkinen kanaruoka. Alkuperäinen ohje on peräisin täältä. (Tannisen chiliseltä päätyi muuten toinenkin kastike mukaamme, savustettu chilikastike on tosi hyvää jos sitä jostain sattuu löytämään ja ostamalla tukee samalla kotimaista pienyritystä)

Ohje:


500 g
kanaa (minulla kaksi koipea, mutta mikä osa tahansa käy)
suolaa, pippuria
2-3
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1
appelsiini
1 rkl
korianteria
1 tlk
tomaattimurskaa
1 rkl
1/2 tl
muscovadosokeria
chilirouhetta
n. 1 dl
chilisuklaakastiketta

(tuoretta korianteria)
(suolaa)


Ota kanat huoneenlämpöön noin tuntia ennen aloittamista. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Hienonna sipulit ja valkosipuli. Raasta valmiiksi odottamaan appelsiinin kuori ja purista mehu. Lämmitä öljy paistinpannulla ruskista siinä huoneenlämpöinen kana. Kun olet kääntänyt kanat, lisää pilkottu salottisipuli. Lisää paiston loppuvaiheessa valkosipuli ja korianteri. Kun mausteet alkavat tuoksua, lisää loput aineet. Anna porista liedellä noin 30-40 minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa. (Pilko halutessasi valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria. Itse unohdin ostaa sitä kaupasta ja se jäi siksi pois.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti