Resepti:
4 dl
|
kikherneitä (kypsiä)
|
½
|
sipuli
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
2 rkl
1 |
vehnäjauhoja
kananmuna |
1 rkl
|
persiljaa
|
1 tl
|
korianteria
|
½ tl
|
kuminaa
|
1 tl
|
tahinia
|
1 tl
|
suolaa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
mustapippuria
sesaminsiemeniä)
|
|
(1-2 rkl
|
soijajauhoja)
|
Jos käytät kuivattuja kikherneitä, liota ja keitä ne ensin. Tölkkikikherneitä voit käyttää sellaisenaan. Tähän ohjeeseen käyttäisin kaksi tölkillistä.
Pilko sipuli ja valkosipuli karkeaksi silpuksi. Mittaa ainekset sesaminsiemeniä lukuunottamatta tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Murskaa sileäksi massaksi (tehosekoittimella onnistut parhaiten). Sekoita joukkoon sesaminsiemenet.
Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Ota reilu ruokalusikallinen taikinaa ja muotoile suoraan kuumalla pannulla pihviksi. Paista noin neljä minnuutia molemmilta puolilta.
Meillä oli tällä kertaa lisukkeena kuskussalaattia ja viininlehtikääryleitä, myös riisi sopisi hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti