sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kasvishampurilaiset BBQ-maustetulla kastikkeella




Olen aikaisemmin tehnyt hyvin samantyylisiä mustapapuburgeita, joihin tulee pinaattia ja mangochutneyta. Halusin kuitenkin vaihtelua, joten tein tällä kertaa perinteisempiä hampurilaisia. Hampurilaisten lisukkeeksi sopii hyvin itsetehdyt ranskalaiset ja coleslaw-salaatti.

Papupihvit:


2 prk (570 g)
mustapapuja (tai muita papuja)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kananmunaa
¾ dl
(½ dl
korppujauhoja
soijajauhoa)
1 rkl
savustettua chilikastiketta (tai chiliä)
mausteeksi:
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

paistamiseen: rypsiöljyä



Valuta pavut. Pilko sipuli ja valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaaksi. Pienet sattumat eivät haittaa. Anna vielä turvota noin 10 minuuttia. Paista runsaassa rypsiöljyssä pihveiksi, noin 5 minuuttia/ puoli. Pihvit kannattaa pitää melko pieninä, sillä ne hajoavat helposti.

BBQ-maustettu kastike

2 dl
kermaviiliä
½ dl
ketsuppia
1 rkl
fariinisokeria
1 tl
suolaa
2 tl
savustettua chilikastiketta
1 tl
worcesterkastiketta
3 tippaa
tabascoa
½ tl
jauhettua valkosipulia (tai 1 tuore kynsi)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua vähintään 20 minuuttia jääkaapissa.

Hampurilaiset:

6
(hampurilais)sämpylää
6
viipaletta savujuustoa
1
punasipuli
2
tomaattia
6
salaatinlehteä

Viipaloi tomaatti ja punasipuli. Voit kypsentää sipulin halutessasi. Paahda hampurilaiset pannulla sisäpinnoilta. Kasaa täyteet hampurilaisille ja valuta päälle kastiketta. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti