perjantai 15. marraskuuta 2013

Mansikkajuustokakku browniepohjalla



Tähän kakkuun olen saanut idean Arlan brownie-mustikkakusta. Mielestäni suklaaseen sopii kuitenkin paremmin mansikka. Lisäksi tein täytteen tuorejuustoon. Brownieohje on käytännössä sama kuin aiemmin tänne laittamani brownies-ohje.

Pohja:


100 g
margariinia
100 g
tummaa suklaata
2
kananmunaa
2 dl
sokeria (tai ruokosokeria)
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria


Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Sekoita koko ajan ettei seos juoksetu. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa sillä välin kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja irrota vuoasta.

Mansikkatäyte:

5
liivatelehteä
2 dl
mansikoita
1 prk (200 g)
tuorejuustoa
1 prk (250 g)
rahkaa
1 prk (2 dl)
vispikermaa
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja yhdistä juustoon ja rahkaan. Vaahdota kerma ja sokeri. Mausta vaniljasokerilla. Kuumenna sitruunamehua mikrossa 30 sekuntia. Purista liivatteista vedet pois ja sulata sitruunamehuun. Lisää liivate nauhana mansikka-tuorejuusto-rahkaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää viimeisenä kermavaahto nuolijan avulla varovaisesti sekoittaen. Laita jäähtyt browniepohja käyttämääsi vuokaan ja kaada täyte päälle. Anna asettua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. (Itse käytin seuraavaa nopeutuskikkaa: kakku laitetaan ensin noin puoleksi tunniksi pakastimeen, jonka jälkeen se siirretään jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi).

Koristele halutessasi. Koristeeksi sopisivat hyvin pakastekuivatut mansikat, itse en niitä tosin pienestä lähikaupastamme löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti