sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kuskussalaatti


Tein falafelpihvien kaveriksi tällä kertaa tabboulehin innoittamaa kuskussalaattia. Sen jippona on, että kuskusia ei keitetä täysin kypsäksi, jolloin tomaatista valuva mehu turvottaa sen loppuun. Jos haluat salaatista ruokaisemman, siihen voi lisätä hyvin kikherneitä. Muutenkin ohjetta on helppo varioida, esimerkiksi pinaatin voi vaihtaa muuhun salaattiin tai joukkoon voi lisätä juustoa.

Marinoitu punasipuli:


1
punasipuli
½ dl
rypsiöljyä (tai muuta neutraalia öljyä)
½ dl
balsamicoa
1,5 rkl
sokeria
1 tl
suolaa

Pilko punasipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Yhdistä kaikki muut ainekset keskenään ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuumana punasipulien päälle. Anna marinoitua puolesta tunnista muutamaan tuntiin.


Ohje:



2 dl
kuskusia (couscous)
1,75 dl
vettä
1 rs
kirsikkatomaatteja
½ dl
aurinkokuivattua tomaattia
50 g
baby-pinaattia
3 rkl
oliiviöljyä
3 rkl
sitruunamehua

suolaa, mustapippuria

Keitä vesi (mikro tai vedenkeitin on kätevä!) ja kaada se kulhossa olevan kuskusin päälle. Anna imeytyä. Pilko sillä välin tomaatit. Kun kuskus on jäähtynyt, lisää sen joukkoon tomaatit, aurinkouivatut tomaatit, marinoitu punasipuli ja pinaatti. Valuta ohuena nauhana päälle öljy ja sitruunamehu. Mausta ja sekoita huolellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti