sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Haudutetut ankankoivet ja punaviinikastike


Ankanliha on hyvin maukasta, eikä se siksi mielestäni tarvitse tämän monimutkaisempaa reseptiä. Parhaan tuloksen saat, kun jaksat odottaa kauan. Kolmen tunnin haudutuksen jälkeen lihat suorastaan tippuvat luista irti.

Ankankoivet:


2 kpl
ankankoipia

suolaa, pippuria
1 kpl
porkkanoita
1-2 kpl
lehtisellerin varsia
1 kpl
sipuleita
2-3 kpl
valkosipulinkynsiä
n. 1 l
kanalientä

rosmariinia, timjamia, laakerinlehtiä, maustepippureita

Anna ankankoipien lämmetä huoneenlämmössä noin tunti. Kuivaa koivet talouspaperilla ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita ankankoivet kylmälle panulle rasvainen puoli alaspäin ja laita levy päälle. Paista, kunnes koivet ovat ruskistuneet ja käännä sitten toisinpäin. Siirrä uunivuokaan odottamaan. Ruskista pannuun jääneessä ankanrasvassa pilkotut vihannekset ja kaada sitten ankankoipien päälle uunivuokaan. Lisää myös tuoreet tai kuivatut yrtit ja muut mausteet. Täytä vuoka kanaliemellä siten, että ankankoivet ja kasvikset peittyvät kokonaan. Liemen lopullinen määrä riippuu vuokasi koosta. Paista uunissa 150 asteessa kahdesta kolmeen tuntiin.

Punaviinikastike:


noin 1rkl
voita
1 kpl
porkkanoita
1-2 kpl
salottisipuleita
½ kpl
lehtisellerin varsia
2 dl
punaviiniä
2 dl
kanalientä
2 rkl
balsamiviinietikkaa
mausteita
timjamia, rosmariinia, suolaa, mustapippuria, persiljaa


Pilko vihannekset pieniksi. Kuullota hetki voissa ja lisää sitten balsamico. Lisää viini ja kanaliemi, anna hautua noin puoli tuntia tai kunnes nestemäärä on pienentynyt noin puoleen. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen vielä 5-15 min. Siivilöi valmis kastike ja suurusta tarvittaessa.

Tarjoa ankankoivet esimerkiksi salaatin ja rosmariinipolentan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti