sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustolasagne



Punajuuri ja vuohenjuusto ovat toimiva makupari. Tässä ne on yhdistetty lasagneksi. Tekeminen kannattaa aloittaa punajuurien keittämisestä, sillä se on aikaavievin osuus.

Ruoasta riittää noin neljälle.


Juustokastike:


2 rkl
öljyä
½ dl
vehnäjauhoja
6 dl
maitoa
noin 100 g
mozzarellaraastetta


Sekoita öljy ja jauhot kattilassa. Kuumenna hetki ja lisää sitten maito vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Keitä kunnes jauhot kypsyvät eli seos sakenee ja nosta sitten pois levyltä. Sulata joukkoon juusto. Kastike saa jäädä hieman normaalia löysemmäksi, sillä se on ruoan ainoa neste.

Täyte:

4-5
punajuurta
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
1 tl
balsamiviinetikkaa
timjamia

suolaa ja pippuria
200 g
pehmeää vuohenjuustoa

Keitä kokonaisia kuorimattomia punajuuria noin tunnin ajan. Jäähdytä, kuori ja pilko ohuiksi siivuiksi. Pilko valkosipulinkynsi hienoksi silpuksi ja sekoita punajuurten joukkoon. Mausta balsamicolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Murenna tai leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi.

Lasagnen kokoaminen:

noin 10 (täysjyvä)lasagnelevyjä
noin 50 g mozzarellaraastetta

Öljyä suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Lisää pohjalle kerros juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Lado lasagnelevyjen päälle kerros punajuuria ja niiden päälle vuohenjuustoa. Jatka kerros kerrokselta, kunnes vuoka on täynnä. Viimeiseksi kerrokseksi tulee lasagnelevyjä ja niiden päälle juustokastiketta. Jos nestettä tuntuu olevan niukasti, lisää vielä esimerkiksi maitoa tai vettä. Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta. Kypsennä lasagnelevyjen pakkauksen ohjeen mukaan tai 200 asteessa noin 40 minuutin ajan. Anna lasagnen mielellään vetäytyä 15-20 min ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti