keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Salsakastike


Salsakastike on todella helppo tehdä itse. Lopputulos on paljon parempi kuin vastaavissa valmiskastikkeissa. Tällä ohjeella salsakastikkeesta ei tule kovin tulista, lisää chilin määrää jos olet supertulisen ruoan ystävä. Kuvassa lisäksi guacamole.

Resepti:


2-3
punaista chiliä
1-2
vihreää chiliä
1
punasipuli
1
paprika
4
tomaattia
2-3
valkosipulinkynttä
½ dl
öljyä
1 rkl
suolaa
1 reilu rkl
hunajaa
muutama tippa
tabascoa
loraus
limemehua
muutama oksa
korianteria


Pilko ensin kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi, hienonna chili ja valkosipuli. Kuumenna öljy teflonkattilassa ja paista sipuleita ja chilejä miedolla lämmöllä kunnes sipulit muuttuvat läpinäkuultaviksi. Lisää sitten kattilaan paprika ja valkosipuli, paista kunnes valkosipuli alkaa tuoksua. Lisää tomaatit, suola ja hunaja, keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin puoli tuntia. Sekoittele kastiketta välillä. Mausta lopuksi tabascolla, limemehulla ja korianterilla. Jäähdytä mielellään jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti