keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Italialainen suklaakakku



Tämä kakku on yllättävän helppo tehdä. Marenkivaahdosta syntyy rapea pinta ja sisus jätetään ihanan suklaisen pehmeäksi. Tätä voisikin ehkä luonnehtia hienostuneemmaksi versioksi amerikkalaisesta mutakakusta. Hyvä puoli on myös se, että tämä kakku on gluteeniton. Ainut miinus on ekä ulkonäkö, sillä kakku jää melko litteäksi ja pinta rikkoontuu helposti (kuten  minulla kävi kuvan kakun kanssa kun siirsin sitä tarjoilulautaselle. Alemmassa kuvassa seurana on amarettojäätelöä ja praliinia.


Taikina:
200 g
tummaa suklaata
100 g
margariinia
4 kpl
kanamunia
2,5 dl
tomusokeria
2 rkl
maissijauhoja


Sulata vesihauteessa rasva ja suklaa. Sekoita jatkuvasti, jotta seos ei juoksetu tai pala. Siirrä syrjään odottamaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä sitten keltuaiset ja tomusokeri, vatkaa vaahdoksi. Yhdistä rasva-suklaaseos ja molemmat vaahdot. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita varovasti jottei kuohkeus katoa taikinasta. Siirrä irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi.

Anna kakun jäähtyä muutamia tunteja. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria. Tarjoile esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti