lauantai 21. syyskuuta 2013

Minttusuklaa cup cakes



Tästä ohjeesta syntyy noin 12 cup cakea, riippuen vuokien koosta.

Taikina:

200 g
margariinia
2 dl
(ruskeaa) sokeria
2 kpl
kananmunia
3,5 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
tummaa kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
0,5 dl
50 g
vaniljasokeria
maitoa
tummaa suklaata

Vaahdota pehmennyt margariinia ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan taikinaa vatkaten. Lisää seuraavaksi kuivat aineet ja sekoita. Pilko suklaa paloiksi ja lisää taikinaan. Lisää maito ja sekoita. Jos taikina on liian kuivaa, lisää enemmän maitoa. Jaa seos muffinssivuokiin.

Paista 200 °C noin 15-20 min. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:

100 g
margariinia
noin 4 -5 dl
tomusokeria
muutama tippa
piparminttuaromia
muutama tippa
vihreää väriainetta
0,5 dl
maitoa

Vispaa margariinin joukkoon tehosekoittimella tomusokeri muutamassa erässä. Lisää muutama tippa piparminttuaromia ja vihreää väriainetta. Sekoita hyvin. Jos kuorrute on liian jäykkää, lisää maitoa. Pehmeää kuorrutetta on helpompi pursottaa.

Aikuisten versio kuorrutteesta:

100 g
margariinia
noin 4 -5 dl
tomusokeria
0,5 dl
minttulikööriä
(muutama tippa
piparminttuaromia)
(muutama tippa
vihreää väriainetta)

Valmista kuten edellä, kuitenkin korvaten maito minttuliköörillä. Voit vielä lisätä piparminttuaromia ja vihreää vaäriainetta, jos haluat voimakkaamman värin ja maun.

Pursota jokaisen cup caken päälle kuorrutetta ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla mintunlehdillä ja sokerihelmillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti