torstai 19. syyskuuta 2013

Porkkana cup cakes appelsiinkuorrutteella



Perinteisestä porkkanakakkutaikinasta voi tehdä myös cup cake -version. Itse kuorrutin nämä voikreemillä, sillä se on näyttäväämpää kuin perinteinen tuorejuustokuorrute, mutta voit tehdä myös tuorejuustokuorrutteen jos haluat. Ohjeesta syntyy kymmenisen cup cakea riippuen vuoan koosta. Kuorutteen tarvittava määrä voi myös vaihdella vuokien koosta riippuen.


Taikina:


2
kanamunaa
1,5 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1,5 tl
kanelia
1-2
porkkanaa raastettuna
¾ dl
rypsiöljyä
½  dl
pähkinärouhetta

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Vaahdota huoneenlämpöiset kanamunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita varovasti, jotta ilmavuus ei katoa. Lisää öljy, raastettu porkkana ja pähkinät. Sekoita huolellisesti varoen kuitenkin jälleen liikaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 °C noin 15-20  minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrute:

100 g
margariinia
noin 4 -5 dl
tomusokeria
1
appelsiini

Anna margariinin lämmetä hetki huoneenlammössä, sitä on helpompi vispata pehmenneenä. Vispaa sähkövatkaimella margariinin joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Raasta appelsiinin kuorta joukoon antamaan makua. Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, purista joukkoon myös appelsiinin mehua. Löysähköä kuorrutetta on helpompi pursottaa.

Pursota jokaisen cup caken päälle kuorrutetta. (Omassa pursotustekniikassani on vielä hieman hiomista) Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin cup caket sokerihelmillä ja candy melts -rakeista tehdyillä kuvioilla. Valmiit leivonnaiset kannattaa säilyttää jääkaapissa ettei kuorrute sula.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti