keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Mustapapuburgerit




Söin tämäntyylisen hampurilaisen alun perin Hard rock cafessa, minkä pohjalta kehittelin oman vastaavan reseptin.

Ohjeesta tulee kuusi hampurilaista.

Pihvit:


2 prk (570 g)
mustapapuja
noin ¾ dl
korppujauhoja
2
kananmunaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
½
2 cm
chiliä (tai 1 tl chilijauhetta)
inkivääriä

vajaa 1 tl
½ tl 
ripaus
ripaus
suolaa, mustapippuria
maustepippuria
muskottipähkinää
kanelia
neilikkaa

Muussaa mustapavut esimerkiksi sauvasekoittimella, massaan saa jäädä sattumia. Sekoita joukkoon korppujauhot ja kananmunat. Anna korppujauhojen turvota hetki. Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja chili hienoksi silpuksi. Raasta inkivääri. Lisää sipulit ja mausteet pihvimassan joukkoon. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää muutama ruokalusikallinen vettä tai maitoa. Mausteet voi myös hyvin korvata valmiilla karibialaisella mausteseoksella.

Muotoile pihveiksi ja paista runsaassa öljyssä pannu keskilämmöllä noin 5 min per puoli. Pihvit kannattaa pitää melko pieninä, sillä isot tuppaavat hajoamaan paistettaessa. (Pavuissa on lihaa vähemmän proteiinia, joka pitäisi pihvejä koossa.)

Hampurilaisten kokoaminen:

6
hampurilaissämpylää tai ruisleipää

mangochutneytä
½ rasiaa
tuoretta pinaattia

Pilko pinaatti ohuiksi suikaleiksi. Paahda sämplöitä leikkuupinnalta, helpoiten tämä onnistuu paistinpannulla. Laita jokaiseen sämpylään 1-2 mustapapupihviä, noin 2 rkl mangochutneytä ja silputtua pinaattia. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden tai ranskanperunoiden kera.

Käytän itse kaupan valmista mangochutneytä, mutta parempaa saisi varmasti itse tekemällä. Väliin sopivat myös marinoidut punasipulit.

Ruisleipä voi kuulostaa oudolta tähän ohjeeseen, mutta testatusti toimii. Huomasimme tämän vahingossa, kun ostamamme hampurilaissämpylät olivatkin homeessa eikä muuta leipää kaapista löytynyt kuin ruisleipiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti