sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Metsäsieni-vuohenjuustoraviolit ja tatteja voikastikkeessa





Kävimme sienimetsällä mistä mukaan tarttui satunnainen valikoima erilaisia sieniä. Saalis ei ollut järin iso ja tämän ohjeen hyvä puoli onkin, että sieniä ei tarvitse olla kovin paljon. Sienen maku pääsee kuitenkin hyvin tässä ohjeessa oikeuksiinsa, sillä ruoka on hyvin yksinkertainen. Aikaa tämän valmistamiseen menee melko kauan, noin 2 - 3 h kun mukaan lukee ajan jonka taikina lepää jääkaapissa. Vaiva on kuitenkin sen arvoinen! Ohjeesta riittää reilut annokset kahdelle tai pienemmät annokset kolmelle tai neljälle.

Pastataikina:

200 g durumvehnäjauhoja
2 kpl kanamunia
ripaus suolaa

Tee jauhoista keko ja siihen keskelle syvennys. Oikeaoppisesti tämä kuuluisi tehdä pöydällä mutta kulho käy yhtä hyvin. Ripottele suola jauhojen sekaan ja riko kananmunat tekemääsi syvennykseen. Riko kananmunien rakenne käsin sekoittamalla ja ala pikkuhiljaa sekoittamaan jauhoja kananmunan sekaan. Etene keskeltä reunoille päin. Jatka kunnes kaikki jauhot on sekoitettu. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista. Voit lisätä taikinaan hieman vettä jos se tuntuu liian kuivalta. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 1/2 - 2 h.

Täyte:

voita paistamiseen
Kourallinen metsäsieniä (tässä vaaleaorakkaita, kantarelleja ja suppilovahveroita)
Muutama kuutio pehmeää vuohenjuustoa
1 salottisipuli
tuoretta persiljaa
mustapippuria

Paista sienet ja pilkottu sipuli voissa. Anna jäähtyä hieman ja murenna sitten joukkoon vuohenjuusto (itse käytin Pirkan vuohenjuustokuutioita suolavedessä). Mausta persiljalla ja mustapippurilla.

Raviolien kokoaminen:

Jaa taikina neljään osaan ja kauli osat niin ohueksi kuin pystyt. (Pastakoneella saisi paremman tuloksen, itse en sellaista omista, vielä.) Jos taikina tarrautuu pöytään, käytä jauhoja. Ota pyöreällä muotilla, kuten juomalasilla, taikinasta ympyröitä. Voitele kaksi taikinaympyrää kerrallaan toiselta puolelta vedellä. Lisää toisen keskelle nokare täytettä ja aseta toinen ympyrä päälle vedellä voideltu puoli alaspäin. Painele ilma täytteen ympäriltä pois ja paina sitten haarukkaa avuksi käyttäen reunat tarkasti kiinni. Jatka kunnes olet täyttänyt kaikki raviolit.

Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä noin 2 - 3 min. Raviolit ovat valmiita kun ne nousevat pintaan.

Tatti-voikastike:

noin 75 g voita
muutama tatti (tässä pieniä punikkitatteja)
1 salottisipuli
muutama salvianlehti
1 valksipulinkynsi

Viipaloi tatit ohuiksi suikaleiksi. Sulata pannulla voi ja paista siinä tatit ja pilkottu sipuli. Kun tatit ovat lähes kypsiä, lisää pannulle salvia ja hienonnettu valkosipuli. Paista hetki ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon valutetut raviolit ja pyörittele niin että ne ovat kastikkeen peitossa.

Tarjoile tuoreen rucolan ja raastetun juuston (esimerkiksi grana padano tai parmesan sopii hyvin) kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti