keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kanaa kung po


Tämä on helppo ja nopea ruoka, kokkaamiseen menee noin puoli tuntia mikäli kanat on laitettu marinoitumaan edellisenä iltana. Ohjeesta riittää neljälle.

Marinadi:


400 g
maustamatonta kanan rintafilettä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
sesamiöljyä
1,5 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
miriniä (tai valkoviiniä tai etikkaa)

Pilko kanafileet 5-6 osaan ja siirrä kannelliseen astiaan tai suljettavaan pakastuspussiin. Pilko valkosipulinkynsi hienoksi silpuksi ja siirrä kanan päälle. Kaada päälle muut aineet ja sekoita. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli.

(Mirin on japanilainen ruoanlaittosake/ etikka, jota saa normaaleista ruokakaupoista. Käytän miriniä siksi että sitä yleensä löytyy valmiiksi jääkaapistamme ja se säilyy avattuna toisin kuin viini, joka oikeasti kuuluisi tähän.)

Kastike:

3 rkl
hoisin-kastiketta
1 rkl
soijakastiketta
1,5 tl
riisiviinietikkaa
½ tl
sambal oelek -kastiketta
1 tl
2 rkl
vaaleaa siirappia
vettä

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.

Wokkiin:

1
porkkana
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
½
punaista paprikaa
½
keltaista paprikaa
2-3
kevätsipulia
½ dl
cashew-pähkinöitä

Pilko kaikki kasvikset ennen kuin aloitat. Suikaloi porkkana ja pilko paprikat suurehkoiksi kuutioiksi. Raasta inkivääri. Pilko kevätsipuli renkaiksi. Paahda ensin pähkinöitä hetki kuivalla pannulla. Ne ovat valmiita kun ne ovat saaneet hiukan väriä. Siirrä syrjään odottamaan.


Kuumenna sitten wokkipannu hyvin kuumaksi. Lisää siihen noin ruokalusikallinen neutraalia öljyä, kuten rypsi- tai auringonkukkaöljyä. Paista ensin kanat nopeasti kypsiksi ja siirrä syrjään. Lisää pannuun kasviksista ensin porkkanat ja inkivääri, paista muutamia sekunteja. Lisää seuraavaksi paprikat ja paista taas muutamia sekunteja. Pannu on tärkeää pitää koko ajan hyvin kuumana ja kasviksia ei saa missään nimessä ylikypsentää - ne saavat mieluummin olla hieman raakoja. Lisää kanat ja kevätsipuli. Kaada päälle kastike ja kuumenna. Lisää lopuksi pähkinät. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti