sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vadelmasorbetti



Tein créme brûlèen teosta ylijääneistä valkuaisista tällä kertaa vadelmasorbettia. Lisää raikkautta makuun tuovat minttu ja lime. Glukoosisiirapin tarkoituksena on parantaa sorbetin rakennetta, mutta sen voi korvata myös tavallisella sokerilla.

Ohje:

1 dl
vettä
½ dl
sokeria
200 g
vadelmia
muutama
mintunlehti
1 dl
glukoosisiirappia
½ dl
2 kpl
limemehua
kanamunanvalkuaisia


Kiehauta sokeri ja vesi. Jos käytät ulkomaisia vedelmia, keitä myös ne kahden minuutin ajan. Jäähdytä seos. Lisää mintunlehdet ja soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää lopuksi glukoosisiirappi ja limemehu. Sekoita ja siirrä pakastimeen noin kahdeksi tunniksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita puoliksi jäätyneeseen sorbettiin ja pakasta uudelleen. Sekoittele sorbettia muutaman kerran jäädyttämisen aikana. Täydelliseen pakastumiseen menee vähintään noin kuusi tuntia. Anna sulaa ennen tarjoilua noin puolen tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti