tiistai 30. syyskuuta 2014

Bagels



Bagelille on tyypillistä, että sen kuori on hieman sitkeä ja sisus pehmeä. Tämä johtuu kypsennystavasta, sillä bagelit keitetään suolavedessä ennen paistamista. Tarjoa bagelit mieleistesi täytteiden kanssa, oma suosikkini on tuorejuusto ja kylmäsavulohi.

Ohjeella tulee 6 isohkoa bagelia.

Resepti:

3 dl
kylmää vettä
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
70 g
grahamjauhoja
380 g
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 rkl
öljyä

keittämiseen: noin 2 l vettä + 1 rkl suolaa

koristeluun: 1 kananmunanvalkuainen + unikon- tai sesaminsiemeniä

Sekoita kylmän veden joukkoon tuorehiiva ja sokeri. Anna olla pöydällä noin 10 minuuttia.

Mittaa veden joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa mieluiten koneella (kuten sähkövatkaimen taikinakoukuilla) noin 5-10 minuuttia tai kunnes taikina on muodostunut. Lisää viimeisenä öljy. Anna taikinan kohota joko huoneenlämmössä 1-2 tuntia tai jääkaapissa yön yli (loistava tapa saada aamuksi paistovalmis taikina!)

Kohoamisen jälkeen vaivaa taikinasta ilma pois. Jaa kuuteen osaan ja pyörittele palloiksi. Käytä käsittelyssä apuna vehnäjauhoja. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

Kun taikinapallot ovat kohonneet, keitä kattilassa suolavettä kiehuvaksi. Ota ensimmäinen taikinapallo ja tee keskelle sormilla reikä, ikään kuin tekisit munkkeja. Keitä vedessä noin minuutti, käännä ja keitä vielä minuutti. Toista kaikille taikinapalloille. Aseta keitetyt bagelit uunipellille.

Kun olet keittänyt kaikki bagelit, voitele ne kananmunanvalkuaisella ja ripottele päälle siemenet. Toki voit tarjota sellaisenaan ilman koristelua. Paista 200 °C uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti