maanantai 29. syyskuuta 2014

Tortilla - espanjalainen perunamunakas




Tämä munakas on periaatteessa helppo valmistaa, tarvitset vain runsaasti kärsivällisyyttä. Hyvän tortillan salaisuus piilee nimittäin pitkässä hauduttamisessa, jolloin sipulista tulee esiin makeus. (Tämä johtuu pitkien sokerien hitaasta hajoamisesta lämmön vaikutuksesta). Voit tarjota tortillaa joko kylmänä tai kuumana esimerkiksi

  • aamupalaksi
  • osana brunssia
  • kevyenä lounaana
  • tapaspaloina (leikkaa neliöiksi ja laita jokaiseen palaan hammastikku)
Ohje:


3
keskikokoista kiinteää perunaa
1
sipuli

oliiviöljyä
6
kananmunaa

suolaa

Viipaloi perunat hyvin ohuiksi siivuiksi joko mandoliinilla tai veitsellä. Useimmissa raastimissa on sivussa tähän tarkoitettu terä. Puolita sipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi puoliympyröiksi.

Kuumenna reilusti oliiviöljyä keskilämmölle tarttumattomassa pannussa. Lisää pannuun perunat ja sipulit. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tai kunnes peruna on kypsää. Sekoittele muutaman kerran paistamisen aikana, peruna tarttuu melko helposti kiiinni pannuun.

Vispaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Mausta suolalla. Kaada joukkoon peruna-sipulisekoitus (ei tarvitse jäähdyttää välissä), sekoita ja kaada takaisin pannulle. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä pannulla noin 20 minuuttia tai kunnes se on kokonaan hyytynyt. Tämän jälkeen varmista, ettei munakas ole tarttunut pannuun, laita päälle iso lautanen ja käännä ympäri. Nosta pannu takaisin liedelle ja liu'uta munakas takaisin. Paista vielä toista puolta hetki, jotta se saa väriä. Nosta tarjoilulautaselle ja leikkaa paloiksi. Ripottele halutessasi päälle tuoretta persiljaa (itse en muistanut ostaa sitä, joten käytin vesikrassia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti