keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Viikuna-aurajuustopizza



200. julkaistu resepti!

Lemppariohjelmani Master chef Australia on jälleen alkanut. Siitä saa aina loistavia resepti-ideoita, kuten tämän italiajaksosta bongatun viikuna-sinihomejuustopizzan. Alkuperäisessä versiossa tosin oli gorgonzolaa, mutta vaihdoin sen kotoisempaan aurajuustoon. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Jos et ole sinihomejuuston ystävä, voit korvata sen vuohenjuustolla tai mozzarellalla. Lihaversioon toimisi loistavasti parmankinkku. Lisäksi pizzassa on karamellisoitua sipulia.

Tällä ohjeella tulee 2 pientä pizzaa (pizzakiven kokoinen) tai 1 iso pizza.

Pohja:

2 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
50 g
ruisjauhoja
300 g
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
½ rkl
oliiviöljyä

Lisää kylmään veteen kuivahiiva ja jätä huoneenlämpöön odottamaan 10 minuutiksi.

Mittaa joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa mieluiten koneella taikinaksi. Lisää viimeisenä öljy ja vaivaa vielä tasaiseksi.

Anna taikinan kohota tunnista kahteen tuntiin.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois. Jaa kahteen osaan ja muotoile jauhotetulla pöydällä ympyröiksi (halkaisija noin 30 cm). Vaihtoehtoisesti voit tehdä yhden ison pizzan leivinpaperin päällä.

Täytteet:

1 iso
sipuli
oliiviöljyä
1 rkl
ruokosokeria
loraus
balsamicoa
n. 1 dl
paseerattua tomaattia*
2
viikunaa
½ pkt
aurajuustoa
250 g
mozzarellaa
rucolaa

Aloita täytteiden tekeminen karamellisoidusta sipulista. Voit tehdä ne valmiiksi taikinan kohotessa. Puolita sipuli ja viipaloi siivuiksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä keskilämmölle paistinpannussa ja paista siinä sipuleita, kunnes ne saavat hieman väriä (noin 10 minuuttia). Lisää sitten pannuun sokeri ja alenna lämpöä. Paista vielä 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää viimeisenä pannuun balsamico.

Pilko loput aineet. Viikunat voit lohkoa noin kuuteen osaan. Levitä pohjan päälle täytteet ja paista joko esilämmitetyn pizzakiven päällä 10-15 minuuttia 250 °C uunissa tai esilämmitetyllä uunipellillä noin 30 minuuttia. Käytä pizzan paistamisessa uunissa aina pelkkää alalämpöä.

Leikkaa pizza annospaloiksi ja levitä päälle rucola.

*Paremman tomaattikastikkeen saat, kun yhdistät 2 dl paseerattua tomaattia ja yhden purkin tomaattipyreetä. Mausta oliiviöljyllä, sokerilla, suolalla ja yrteillä. Tästä jää tosin yli suurin osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti