perjantai 19. syyskuuta 2014

Soijapapu-kikhernepyörykät



Ruokavalioni on kesän jäljiltä jäänyt vähän turhan lihapainotteiseiksi, siispä tein korjausliikken kasvisruokavaliota kohti valmistamalla näitä helppoja kasvispyöryköitä. Lisukkeeksi tein sitruunamelissa-jogurttikastiketta.

Ohjeella tulee noin 30 pyörykkää.

Resepti:


1 dl
kuivia soijapapuja
1 dl
kuivia kikherneitä
1 l + 1 l
vettä
1
laakerinlehti
1
valkosipulinkynsi
muutama
maustepippuri
1 tl
suolaa TAI
 ½
 kasvisliemikuutio


Liota papuja ja herneitä yön yli tai 10 tuntia litrassa kylmää vettä. Kaada aamulla vesi pois, huuhtele pavut ja siirrä kattilaan uuden veden kanssa. Lisää kattilaan myös mausteet (valkosipulin voit kuoria ja murskata veitsen lappeella). Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 1 ½ tuntia. Anna jäähtyä liemessä ja siivilöi. Ota mausteet pois.

Voit myös korvata tämän vaiheen käyttämällä 2 purkkia säilykepapuja/kikherheitä. Soijapapuja ei taida olla saatavilla valmiina, mutta voit käyttää esimerkiksi valkoisia papuja tilalla.


1
porkkana
pala
kesäkurpitsaa
1
sipuli
3
kananmunaa
n. ¾ dl
korppujauhoja
1 rkl
persiljaa
1 tl
timjamia
2 tl
paprikajauhetta

mustapippuria
½ dl
sesaminsiemeniä

Survo jäähtyneet ja siivilöidyt pavut ja herneet sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Raasta joukkoon porkkana ja kesäkurpitsa. Pilko sipuli ja lisää joukkoon. Yhdistä loppujen ainesten kanssa ja anna turvota noin 15 minuuttia. Tarkista koostumus: massan tulisi säilyttää muotonsa, mutta ei olla aivan kuivaa. Lisää tarvittaessa korppujauhoja tai nestettä.

Muotoile massasta noin kahden ruokalusikallisen kokoisia pyöryköitä. Pyörittele pinta rypsiöljyssä. Paista uunissa 200 °C noin 30 minuuttia. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi perunamuusia ja jogurttikastiketta.

Sitruunamelissa-jogurttikastike:

2 dl
turkkilaista jogurttia tms.
½ tl
sinappia
1 tl
valkosipulijauhetta
2 tl
sokeria

suolaa, mustapippuria
1 tl
sitruunamehua
3 oksaa
sitruunamelissaa

Yhdistä kaikki ainekset pienessä kulhossa. Riivi sitruunamelissasta lehdet ja silppua kastikkeen joukkoon. Anna maustua kylmässä mielellään noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti