maanantai 8. syyskuuta 2014

Hedelmäpiirakka



Tämän helpon piirakan voi tehdä kokonaan säilykehedelmistä. Hieman nahistuneet tuoreet hedelmät käyvät myös hyvin. Ehdotettujen lisäksi esimeriksi päärynä tai persikka sopisivat hyvin.

Pohja:


200 g
margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
(1 tl
vaniljauutetta)
1 ¾ dl
maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota vielä hetki. Lisää taikinaan kuivat aineet ja vaniljauute, jos käytät sitä. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää maito ja sekoita. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Levitä 20 x 30 cm neliskulmaiseen vuokaan leivinpaperin päälle tai voideltuun ja korppujauhotettuun 28 cm pyöreään irtopohjavuokaan.

Täyte:

3
nektariinia
1 prk (140 g)
isoja ananaspaloja
½ prk (130 g)
papaijapaloja

Poista nektariineista kivi ja lohko ne muutamaan osaan. Poista säilykkeistä mehu. Levitä hedelmäpalat taikinan päälle. Paista piirakkaa 175 °C noin 20-30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti