Tämän helpon piirakan voi tehdä kokonaan säilykehedelmistä. Hieman nahistuneet tuoreet hedelmät käyvät myös hyvin. Ehdotettujen lisäksi esimeriksi päärynä tai persikka sopisivat hyvin.
Pohja:
200 g
|
margariinia
|
2 dl
|
sokeria
|
2
|
kananmunaa
|
4 dl
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
(1 tl
|
vaniljauutetta)
|
1 ¾ dl
|
maitoa
|
Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen ja vaahdota vielä hetki. Lisää taikinaan kuivat aineet ja vaniljauute, jos käytät sitä. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää maito ja sekoita. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Levitä 20 x 30 cm neliskulmaiseen vuokaan leivinpaperin päälle tai voideltuun ja korppujauhotettuun 28 cm pyöreään irtopohjavuokaan.
Täyte:
3
|
nektariinia
|
1 prk (140 g)
|
isoja ananaspaloja
|
½ prk (130 g)
|
papaijapaloja
|
Poista nektariineista kivi ja lohko ne muutamaan osaan. Poista säilykkeistä mehu. Levitä hedelmäpalat taikinan päälle. Paista piirakkaa 175 °C noin 20-30 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti