maanantai 22. syyskuuta 2014

Sieni-pinaattipasta



Viikonlopun sienisadosta oli tarkoitus tehdä sieni-pinaattilasagne, mutta kaapista puuttuivat lasagnelevyt. Siispä pikaisen soveltamisen tuloksena aineista syntyi nopea pasta. Onneksi ainakin suppilovahveroita on tulossa myöhemminkin, niin saan ehkä lasagnenkin tehtyä.

Ohjeesta riittää neljälle syöjälle.

Ohje:


n. 1 l
sieniä
20 g
voita tai loraus oliiviöljyä
1
sipuli
1-2
valkosipulinkynttä
70 g
pinaattia
1 dl
kermaa

suolaa, mustapippuria
2 tl
persiljaa
koristeeksi:
basilikaa, juustoraastetta

Perkaa ja paloittele sienet. Voit käyttää mitä tahansa metsäsieniä tai ostaa kaupasta herkkusieniä. Pilko myös sipuli ja valkosipuli valmiiksi.

Kuumenna tyhjänä paistinpannu ja lisää sienet. Paista, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sitten pannuun rasva ja sipuli. Paista miedohkolla lämmöllä, kunnes sipuli kypsynyt. Lisää seuraavaksi valkosipuli ja pinaatti. Jatka paistamista, kunnes pinaatti on hieman pehmennyt. Lisää kerma ja mausta. Tarjoile pastan kanssa. Pilko päälle basilikaa ja raasta päälle kypsytettyä juustoa, kuten parmesania tai grana padanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti