tiistai 9. syyskuuta 2014

Soijalla ja inkiväärillä maustettu keitetty kala



Keitetty kala ei välttämättä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta lyhyellä keittoajalla kala jää vielä mukavan kiinteäksi. Tähän ohjeeseen voi käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, itse käytin tarjouksessa ollutta punakampelaa. Kalasta tuli todella nopeasti ja helposti maukasta ja terveellistä. Alkuperäinen ohje on täältä.

Ohje on kahdelle hengelle.

Resepti:


300 g
vaaleaa kalaa fileinä
pala
inkivääriä
½ dl
soijakastiketta
½ dl
sakea
½ dl
miriniä
¼ dl
sokeria
1 dl
vettä

Leikkaa inkivääristä lastuja kuorimaveitsellä. Yhdistä kattilassa soijakastikkeen, saken, mirinin, sokerin ja veden kanssa. Kiehauta ja lisää kalat. Keitä 5-10 minuuttia fileiden koosta riippuen. Tarvittaessa voit keittää ne useassa erässä. 

Tarjoile höyrytetyn riisin kanssa. Jälkkäriksi sopii hyvin vihreä matcha-tee. Täällä on ihanan kuuloinen ohje (kookosmatchalatte), jota en kyllä ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti