keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Hedelmä-pähkinämurupaistos



Tämä ohje sai alkunsa, kun yritin keksiä hieman terveellisempää paistettavaa jälkiruokaa. Pohjana on omena-kaurapaistos, joka saa kivaa lisätwistiä, kun käyttä muitakin hedelmiä tai marjoja ja lisää kuorrutteeseen erilaisia pähkinöitä tuomaan rapeutta.

Ohje on neljälle hengelle.

Resepti:


2
omenaa
1
päärynä
1 dl
karhunvatukoita (pakaste)
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria

Pilko omenat ja päärynät. Niitä ei tarvitse välttämättä kuoria. Yhdistä joukkoon karhunvatukat. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Siirrä uunivuokaan.

Valmista kuorrute:

100 g
margariinia
3 dl
kaurahuitaleita
1 dl
erilaisia pähkinöitä
3 rkl
hunajaa

Yhdistä pehmeään margariiniin kaurahiutaleet. Rouhi pähkinät ja lisää seokseen. Makeuta hunajalla. Mitat eivät ole mitenkään tarkkoja, joten voit säätää ainesten määrää. Levitä uunivuokaan hedelmien  ja marjojen päälle. Paista paistosta 200 °C noin puoli tuntia. Tarjoile halutessasi lisänä vaniljajäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti