Tämä ohje sai alkunsa, kun yritin keksiä hieman terveellisempää paistettavaa jälkiruokaa. Pohjana on omena-kaurapaistos, joka saa kivaa lisätwistiä, kun käyttä muitakin hedelmiä tai marjoja ja lisää kuorrutteeseen erilaisia pähkinöitä tuomaan rapeutta.
Ohje on neljälle hengelle.
Resepti:
2
|
omenaa
|
1
|
päärynä
|
1 dl
|
karhunvatukoita (pakaste)
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
1 rkl
|
sokeria
|
Pilko omenat ja päärynät. Niitä ei tarvitse välttämättä kuoria. Yhdistä joukkoon karhunvatukat. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Siirrä uunivuokaan.
Valmista kuorrute:
100 g
|
margariinia
|
3 dl
|
kaurahuitaleita
|
1 dl
|
erilaisia pähkinöitä
|
3 rkl
|
hunajaa
|
Yhdistä pehmeään margariiniin kaurahiutaleet. Rouhi pähkinät ja lisää seokseen. Makeuta hunajalla. Mitat eivät ole mitenkään tarkkoja, joten voit säätää ainesten määrää. Levitä uunivuokaan hedelmien ja marjojen päälle. Paista paistosta 200 °C noin puoli tuntia. Tarjoile halutessasi lisänä vaniljajäätelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti