Cookiet ovat mukavan helppoa leivottavaa ja taikinaan voi lisäillä melkeinpä mitä vain keksii. Kaura tuo paitsi hyvää makua näihin kekseihin, se tekee näistä myös hieman terveellisempiä. Onnistuneisiin kekseihin on pari vinkkiä: 1) kannattaa käyttää kakkuvehnäjauhoja. Se on hienompaa koostumukseltaan ja kekseistä tulee siten mureampia. Kuvittelisin myös, että siinä on vähemmän gluteenia eli sitkoa, jolloin keksien rakenteesta tulee parempi. 2) Taikina kannattaa ehdottomasti jäähdyttää ennen paistamista. Kylmä taikina paistuu sisältä hitaammin, jolloin kekseistä tulee tasaisemman näköisiä ja keskiosa jää pehmeäksi reunojen piastuessa rapeiksi.
Ohjeesta tulee 30 cookieta.
Resepti:
150 g
|
margariinia tai voita
|
1 dl
|
sokeria
|
1 dl
|
fariinisokeria
|
1
|
kananmuna
|
2 dl
|
(kakku)vehnäjauhoja
|
3 dl
|
kaurahiutaleita tai –leseitä
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
80 g
|
hasselpähkinämurskaa
|
½ dl
|
kuivattuja karpaloita
|
75 g
|
rouhittua tummaa suklaata
|
1 tl
|
suolaa
|
(1 rkl
|
Vaahdota margariini ja sokerit. Varmistu, ettei fariinisokeri jää paakuiksi. Riko joukkoon kananmuna ja vaahdota vielä hetki.
Lisää vaahdon joukkoon kaikki kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, kuitenkin mahdollisimman vähän. Siirrä taikina jääkaappiin ja anna kylmetä ½-1 tuntia.
Muotoile taikinasta keksejä (muotilla tai ihan lusikan avulla). Yhdelle pellille kannattaa laittaa maksimissaan 9-12 keksiä. Paista 175 °C noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti