tiistai 9. syyskuuta 2014

Porkkana-daikonsalaatti



Daikon eli valkoretikka on japanissa paljon käytetty kasvis, joka muistuttaa maultaan hieman mietoa retiisiä. Ainakin meillä sitä saa nykyisin Citymarketista. Jos et kuitenkaan onnistu löytämään daikonia, voit tehdä tämän salaatin pelkästä porkkanasta. Ohje on alunperin kirjasta: Japanese cooking (Emi Kazuko, Hermes House, 2001).

Ohje:


2-3
porkkanaa
½
daikon
1 tl
suolaa
3 rkl
sokeria
¾ dl
riisiviinietikkaa

sesaminsiemeniä


Pilko vihannekset noin 5 cm pitkiksi, tulitikun pakuisiksi paloiksi. Vaihtoehtoisesti voit myös raastaa vihannekset karkealla terällä. 

Sekoita suikaloituihin vihanneksiin suola. Anna tekeytyä 30 minuuttia kylmässä. Huuhtele sitten huolellisesti kylmällä vedellä. Suolan on tarkoitus pehmentää porkkanan ja daikonin rakennetta, ei jäädä salaattiin.

Siirrä vihannekset tarjoiluastiaan ja mittaa päälle sokeri ja etikka. Anna tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen. Sekoittele välillä. Ripottele salaatin päälle sesaminsiemeniä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti