torstai 4. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsafritterit



Sain äidiltä itsekasvatetun jättimäisen kesäkurpitsan. Helppo tapa hyödyntää kesäkurpitsaa on nämä fritterit tai kotoisammin pihvit. Fritterit käyvät alkupalaksi tai kevyeksi pääruoaksi. Ohjeen määrät eivät ole kovin tarkkoja, yritä säätää taikinan koostumus siten, että se on melko löysää muttei kuitenkaan valuvaa. Taikinaa voi myös halutessaan maustaa esimerkiksi yrteillä tai fetajuustolla.

Resepti:

n. 500 g
1
kesäkurpitsaa
valkosipulinkynsi
2
kananmunaa
¾ dl
vehnäjauhoja
n. ½ dl
korppujauhoja
30 g
kypsytettyä juustoa raasteena (parmesan tms.)

suolaa, mustapippuria

öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa ja valkosipuli. Yhdistä loput aineet ja anna taikinan turvota hetki. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää korppujauhoja.

Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmölle tai hieman kuumemmalle. Ota noin kaksi ruokalusikallista taikinaa ja muotoile pihviksi suoraan pannulle. Voit käyttää apuna rengasmuottia, jos omistat sellaisen. Paista 4-5 fritteriä kerrallaan, muutama minuutti per puoli tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Aseta valmiit fritterit talouspaperille odottamaan loppujen paistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti