sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Dallaspullat



Dallaspullia voit tehdä myös itse kotona. Pullataikinaohjeeni ei ole se ihan perinteinen: käytän leivonnassa kylmää maitoa ja vain puolet normaalista hiivamäärästä. Lisäksi kohotan taikinaa pitkän ajan kylmässä. Lopputuloksena on ihanan pehmeää ja maukasta pullaa. Täytteeseen olen joskus lisännyt allaolevien ainesten lisäksi myös mantelilastuja, mutta mielestäni ne eivät tuo tähän juuri lisäarvoa, siksi jätin ne ohjeesta pois. 

Ohjeesta tulee noin 20 pullaa.

Pullataikina:


5 dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 ps (11 g)
kuivahiivaa
noin 13 dl (850 g)
vehnäjauhoja
200 g
margariinia (tai voita)


Sulata margariini ja aseta sivuun odottamaan. Lisää kylmään maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja kuivahiiva. Alusta vehnäjauhot joukkoon taikinakoukkuja tai yleiskonetta käyttäen. Lisää viimeisenä sulattamasi margariini (tai voi jos pidät enemmän sen mausta). Rasvan lisäyksen jälkeen ei enää kannata lisätä jauhoja, muuten taikinasta tulee jauhoisen makuinen. Rasvan jälkeen lisätty jauho ei nimittäin enää muodosta sitkoa, sillä rasva "voitelee" valmista sitkoa. Anna taikinan kohota yön yli jääkaapissa.

Täyte:

500 g
rahkaa
¾ dl
vaaleaa siirappia
1 ½ dl
vaniljakreemijauhetta
1
kananmuna
200 g
margariinia
1 tl
vaniljasokeria

Vaivaa taikinasta aamulla ilma pois. Jaa taikina kahtia ja kauli puoliskot noin 50x30 cm levyiksi. Käytä kaulinnassa apuna jauhoja tarvittaessa. Valmista täyte: sulata margariini ja sekoita muut ainekset siihen. Jaa täyte puoliksi ja levitä taikinalevyille. Jätä halutesassi 1/3 täytteestä pullien päälle levitettäväksi. Rullaa taikina kääröksi ja leikkaa siitä kiekkoja. Hyvä mitta on kolme sormea. Aseta kiekot pullavuokiin ja anna kohota noin tunti. Levitä loppu täyte pullien päälle, jos jätit sitä yli. Voit myös voidella pullat kananmunalla. Paista 200 °C noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti