lauantai 21. joulukuuta 2013

Helpot pinaatti-ricottapasteijat



Täytetystä kananrinnasta jäi yli runsaasti täytettä, josta päätin tehdä pasteijoita. Ne syntyvät näppärästi kaupan valmiista filotaikinasta. Myös lehtitaikina sopii, mutta silloin taikinaa ei taitella vaan ainoastaan suljetaan reunat kiinni. 

Tällä ohjeella syntyy 12 pasteijaa.


Täyte:

40 g
ricottajuustoa
30 g
pinaattia
2 rkl
pinjansiemeniä

mustapippuria, suolaa

Paista pinaatti nopeasti pannulla öljyssä tai voissa. Voit myös ryöpätä sen kevyesti. Pilko pinaatti pieneksi. Riko ricottajuusto ja sekoita täytteen ainekset keskenään.

Pasteijoiden kokoamiseen:

16 arkkia filotaikinaa
öljyä tai voisulaa

Leikka filotaikina-arkit puoliksi pituussuunnassa. Laita noin teelusikallinen täytettä filotaikinalevyn alareunaan. Käännä toinen puoli päälle. Käännä kulma täytteen päälle ja lähde taittelemaan kolmioksi. Tee loput pasteijat vastaavasti. Voitele pasteijat voisulalla tai öljyllä ja paista 225 °C kunnes taikina on saanut hieman väriä (noin 8 minuuttia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti