lauantai 14. joulukuuta 2013

Valkosuklaapistaasitryffelit




Tein pikkujoulutarjottavaksi tällaisia tryffeleitä. Ohje on hieman muokattu versio kirjan Ruokasuosikit suklaa (Parragon Books Ltd, 2010) ohjeesta. Suolattomia pistaaseja voi olla vaikea löytää, itse ostin niitä Citymarketista. Punnitse & säästä myy niitä myös ainakin nettisivujen mukaan.

Ohjeesta tulee 25-30 tryffeliä.

Ohje:


100 g
valkosuklaata
½ dl
vispikermaa
15 g
voita
25 g
kuorittuja suolattomia pistaasipähkinöitä


Mittaa paloiteltu suklaa, voi ja kerma kuumennuksen kestävään astiaan (keraaminen, lasinen tai metallinen toimivat parhaiten). Aseta vesihauteeseen kattilan päälle ja kuumenna seosta sekoittaen niin kauan, että suklaa ja voi sulavat. Nosta pois kattilan päältä. Rouhi pähkinät pieneksi ja sekoita tryffelimassan. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa yön yli tai noin kahdeksan tuntia.

Pyörittele jähmettyneestä tryffelimassasta noin teelusikallisen kokoisia palloja. Laita valmiiksi pyöritellyt tryffelit pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi ennen koristelua.

Koristelu:

175 g valkosuklaata tai tomusokeria

Temperoi valkosuklaa. Kasta tryffelit sulaan suklaaseen esimerkiksi haarukan avulla. Jos omistat ritilän, nosta tryffelit siihen jähmettymään. Voit myös nostaa ne leivinpaperille tai karamellivuokiin. Vaihtoehtoisesti voit kieritellä tryffelit tomusokerissa. Valmiit tryffelit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti