Sigara börekit syntyvät näppärästi valmiista filotaikinasta. Täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain, esimerkiksi jauhelihaa tai erilaisia yrttejä. Oikaisin hieman tässäkin reseptissä, ja paistoin rullat uunissa enkä uppopaistanut.
Ohjeesta tulee noin 14 rullaa.
Resepti:
150 g
|
fetajuustoa
|
1
|
kananmunankeltuainen
|
1 rkl
|
persiljaa
|
3-4 arkkia
|
filotaikinaa
|
noin 30 g
|
voisulaa
|
Murenna fetajuusto ja sekoita joukkoon ketuainen ja persilja. Leikkaa filotaikina-arkit neljään neliönmalliseen osaan. Laita noin 2 teelusikallista täytettä jokaisen palan alanurkkaan, niin että täyte on kulmaan nähden viistossa. Taita alakulma täytteen päälle ja käännä sitten sivut vielä päälle. Rullaa jäljelle jäänyttää kulmaa kohti. Voit kiinnittää rullan kananmunanvalkuaisella tai vedellä.
Voitele rullat kauttaaltaan voisulalla ja asettele leivinpaperille. Paista 200 °C uunissa noin 10-12 minuuttia eli kunnes rullat ovat rapeita ja kauniin värisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti